Breken verbroedert

Breken verbroedert

21-10-2019

DELDEN – Voordat er gesport kan worden op Sportpark de Mors moet er nog wel het nodige gebeuren. Een eerste fase is het gereedmaken van de grond voor tijdelijke units waarin de voetballers van SV Delden zich kunnen omkleden. Zaterdag jongstleden zijn door enkele tientallen vrijwilligers deze randvoorwaarden gezekerd. Ondanks wat herfstige omstandigheden was de sfeer opperbest en de resultaten navenant. Dat bleef ook in de Tubantia niet onopgemerkt. 

Het zijn niet slechts leden van de begunstigde voetbalclub die zich melden op de Mors. Ook leden van andere verenigingen blijken zich goed bewust van het bredere doel, namelijk het concreet maken van wat al meer dan zes jaar in de pen zit: een sportief broeinest verwezenlijken op de Mors. Dit collectieve doel raakt tijdens het klussen al snel op de achtergrond, daarvoor is een ieder te druk. Honderden tegels worden versjouwd, hekken worden gedemonteerd, fietsenrekken worden gesloopt en plaggen gras worden uitgestoken.

‘Het is natuurlijk groots dat mensen hier hun vrije zaterdag voor opofferen,’ aldus Otto de Boer van Devoc, ‘maar kijk ook hoe gezellig het is. Dat is toch geen straf.’ Geen straf, wel noodzaak, weet Hans van Laarhoven: ‘Het zijn de afspraken die we met de gemeente gemaakt hebben, als deze inzet door duurbetaalde professionals gedaan moest worden, dan is het simpelweg niet te betalen. Bovendien past de vrijwillige inzet prima binnen ons gedachtengoed van verbroedering: het samen sporten van straks, kan niet bestaan zonder het samen klussen nu.’

Op het einde van de dag is het grote doel verwezenlijkt: de plaatsing van de tijdelijke units is mogelijk. Dit zal plaatsvinden op 31 oktober, de eerstvolgende zaterdag wordt aangegrepen als tweede klusmoment. Er worden nog vrijwilligers gezocht om te helpen met het aansluiten, schoonmaken en inrichten van de units, tevens is straatwerk een factor van belang en uiteraard moet ook de inwendige mens verzorgd worden. Aanmelden voor 2 november kan bij de vrijwilligerscoördinatoren binnen de clubs of middels een mailtje.

https://www.tubantia.nl/hof-van-twente/vrijwillige-klussers-slopen-terrein-sv-delden~af797e03/

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Het COVID-19-virus treft ook de Deldense binnensportaccommodaties: de deuren van Sporthal de Reiger zijn inmiddels definitief gesloten en Sportzaal Raesfelt wordt tot tenminste 21 april slechts voor schoolsport benut. Hetzelfde doel dient voorlopig de nieuwe Sporthal de Mors, de omliggende velden  worden ook door de verenigingen gebruikt. Wij zijn er voor u op afstand, via deze site óf via info@sbrdelden.nl. (UPDATE 2 april)