Sporthal de Reiger 3

Cursus Valpreventie

26-04-2019

Voor veel ouderen is de angst om te vallen een belemmering voor de ondernemingsdrang. Passiviteit wordt dan begrijpelijkerwijze verkozen boven activiteit, omdat het risico in het ziekenhuis te belanden te groot is. In de nieuwe cursus Valpreventie van Sportlief worden het lichamelijk en fysieke leed dat een eerdere val veroorzaakte én het risico op een volgend ongelukje verkleind.

Ingrid Breukers verzorgt al jaren gymnastieklessen voor onder andere ouderen in de kleine zaal van Sporthal de Reiger. De behoefte aan valpreventie ondervond zij daar aan den lijve. De cursus die het probleem moet beantwoorden bestaat uit zes lessen waarin een serie tips, aanpassingen en oefeningen wordt aangeboden die de oudere weer vertrouwen en stabiliteit moeten verschaffen.

De cursus Valpreventie start op woensdag 8 mei. Tussen 9:00 en 10:00 uur wordt in zes lessen gewerkt aan de stabiliteit van lichaam en geest. Bij vragen of voor opgave kunt u contact opnemen met Ingrid Breukers: 0649655098.

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Het COVID-19-virus treft ook de Deldense binnensportaccommodaties: de deuren van Sporthal de Reiger zijn inmiddels definitief gesloten en Sportzaal Raesfelt wordt tot tenminste 21 april slechts voor schoolsport benut. Hetzelfde doel dient voorlopig de nieuwe Sporthal de Mors, de omliggende velden  worden ook door de verenigingen gebruikt. Wij zijn er voor u op afstand, via deze site óf via info@sbrdelden.nl. (UPDATE 2 april)