Bouwbegin 4

De eerste paal (zal de laatste zijn)

20-01-2020

De afgelopen maanden is er door vooral heel veel vrijwilligers erg hard gewerkt om de grond op de Mors bouwrijp te maken. Binnen no-time lagen de clubhuizen tegen de vlakte en niet heel veel later was er geen spoor meer van wat ooit de onderkomens van DHV en SV Delden waren.
Op een kale vlakte is begin deze week al voorzichtig begonnen met de eerste handelingen die onder het hoofdstuk ‘Bouw’ vallen. Doordat het maar nauwelijks wintert deze winter was het voor de gespecialiseerde troepen (in het SBR-paars) sinecure om de eerste palen in de grond te krijgen. Sterker nog, op vrijdagmiddag al was de laatste van bijna 250 palen een feit.

Op die bewuste middag was het de beurt aan wethouder Pieter van Zwanenburg om de tegrondlating van de bewuste paal te verwezenlijken, die eer werd hem wel heel genereus door zijn collega-wethouder Harry Scholten geschonken. Dapper betrad Van Zwanenburg op zijn witte laarzen de modderige Morsgronden om door op een paars gevaarte de symbolische daad te verrichten. Dat het hierbij dus niet de eerste, maar de laatste paal betrof, mocht de pret niet drukken. Sterker: het mocht hoopgevend geacht worden voor wat komen gaat.

Wat volgde was het zetten van de handtekeningen tussen de bouwers en installateurs en de SBR als opdrachtgever. Stilzwijgend werd daarmee de glorie gevierd van het ‘lokale bouwen’, waarbij de veelal Deldense ondernemers zich sterk zullen gaan maken voor deze nieuwe episode op de Mors. Het gloriemoment gold als direct gevolg van bestuurlijke visie binnen het gemeentelijk orgaan en een sterke wil van de initiĆ«rende partijen. Uiteindelijk moeten naast de bouw zelf, ook de lokale economie, de betrokkenheid van de gemeenschap en de duurzaamheid hierbij gebaat zijn.

Onderstaande foto’s zijn van de hand van onze huisfotograaf: Piet Brummer.

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Uw bezoek aan Sportpark de Mors en Sportzaal Raesfelts is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)