Dirigent stapt tijdens jubileumconcert in huwelijksbootje 2

Dirigent stapt tijdens jubileumconcert in huwelijksbootje

08-12-2023

Een verrassende ontknoping van het concert ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van muziekvereniging Amicitia uit Delden. Na de première van zijn eerste compositie werd dirigent Jeroen Vos ten huwelijk gevraagd door zijn partner Cindy. Om er geen gras over te laten groeien werd het huwelijk ter plekke voltrokken.

Tekst en foto: Aanlevering Amicitia.

Wat een geweldig feest in Sporthal De Mors in Delden. Een fantastisch jubileumconcert, een Koninklijke Erepenning, een onderscheiding en oorkonde van de OBM, lovende woorden, de première van een muziekstuk, een gezellige afterparty en een bijzondere verrassing voor velen: een huwelijk. Het kon niet op tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van muziekvereniging Amicitia uit Delden.

De sporthal was prachtig versierd. Een groot podium, sfeervolle verlichting en ruim 500 belangstellenden die getuige zijn geweest van het concert dat het 100-jarige Amicitia op de planken bracht. Al na drie muziekstukken was het tijd voor de eerste verrassing. Burgemeester Nauta van de Hof van Twente mocht namens Koning Willem-Alexander de Koninklijke Erepenning uitreiken. En daar is Amicitia bijzonder trots op. Ook de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM) kwam met een onderscheiding en oorkonde die werd uitgereikt door voorzitter Jack Stolp. Hij benadrukte het actieve jeugdbeleid van Amicitia.

De toegift aan het einde van het concert was een compositie die dirigent Jeroen Vos opdroeg aan het orkest. Het eerste werk op zijn naam heeft de titel Praesertim Amicitia en is zijn muzikale vertolking van zijn gevoelens voor de Deldense muziekvereniging.
Na de première van dit stuk stond de dirigent opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. Hij werd ten huwelijk gevraagd door zijn partner Cindy. Het huwelijk is ter plaatse voltrokken door huwelijksambtenaar Ank Bijleveld.

De muziekvereniging kijkt met ontzettend veel plezier en voldoening terug op deze feestelijke avond. Veel leden hebben zich op een bijzondere wijze ingespannen om dit allemaal mogelijk te maken en dat schept een hechte band binnen de vereniging. Talrijke sponsoren legden een stevig financieel fundament onder de organisatie. Dit alles, met de vele complimenten die na afloop werden uitgedeeld, maakt dat Amicitia terugkijkt op een bijzonder jubileumjaar waar we best trots op zijn.

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Uw bezoek aan Sportpark de Mors en Sportzaal Raesfelts is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)