Reiger wordt Mors

Reiger wordt Mors

15-03-2021

DELDEN – Terwijl de kunstgrasvelden op het nieuwe Sportpark de Mors door de verenigingen vorige week al in gebruik genomen werden, vond de schoolsport nog gewoon in De Reiger plaats. Inmiddels is ook hiervan al geen sprake meer aan de Reigerstraat, waarmee de stemgerechtigden die er hun democratische plicht komen vervullen de laatste gebruikers zijn van wat bijna een halve eeuw lang als Deldense sporttempel gold. Het zal de kinderen een zorg zijn, zij genoten optimaal van de mogelijkheden die de nieuwe hal biedt. 

De Tubantia maakte al melding van het nachtkaarseffect in Sporthal de Reiger. Na decennia trouwe dienst zag de oude hal de laatste sporter tussen neus en lippen vertrekken. En dan te bedenken dat clubsporters al maanden geen gebruik meer maakten van haar diensten en slechts basisschoolklassen zich nog repten in haar gelederen. Er was haar een meer waardig afscheid gegund, hoewel de leerlingen van groep 7/8 van basisschool Erve Hooyerinck nog een laatste salut brachten en volwassenen deze week een laatste kans krijgen tijdens de verkiezingen.

Waar voor De Reiger een lauw einde geldt, kent Sporthal de Mors een valse start. Toch is het mooi om te zien dat het jaren denken en dromen en het maanden bouwen zelfs in coronatijden beloond wordt met dat heilige doel: ‘sport’. Uiteraard werden de eerste ballen al getrapt door balorige bouwvakkers en werden de omliggende velden vorige week al betreden door clubsporters, de leerlingen van Erve Hooyerink en SG Twickel hadden de eer om als eerste binnen échte sport te bedrijven.

Op de foto’s schittert groep 8 van basisschool Erve Hooyerinck, sommige van de leerlingen zelf drie keer. Hoewel het voor de niet-schoolgaanden nog wel even een tantaluskwelling zal blijven, heten zij u alvast welkom in de nieuwe hal. In aanloop van het nieuwe sportjaar – corona dienende – krijgt een ieder nog de kans om het nieuwe huis van sportend Delden met eigen ogen te bekijken, voorlopig moet u het doen met dit woord (van) welkom.

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Uw bezoek aan Sportpark de Mors en Sportzaal Raesfelts is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)