Solide informatieavond Sportpark de Mors 1

Solide informatieavond Sportpark de Mors

05-04-2019

DELDEN – Op 3 april jongstleden had in Stadscentrum het Parochiehuis de derde informatie-bijeenkomst over Sportpark de Mors plaats. Op uitnodiging van Stuurgroep de Mors en de gemeente Hof van Twente hadden 120 buurtbewoners, clubleden en anderen belangstellenden zich verzameld in de Reggezaal van Stadscentrum het Parochiehuis. Daar werd hen uit de doeken gedaan wat Sportpark de Mors gaat behelzen en welke consequenties dit heeft.

Wethouder Scholten zette de toon door zich erg positief uit te laten over de inspanningen van de Stuurgroep en de resultaten die dit in dit stadium al opgeleverd had. Scholten schetste de gemeentelijke procedure die nog afgewikkeld moet worden om het park daadwerkelijk te realiseren. Dat was voor Hans van Laarhoven het sein om de weg van dromen naar daden die door de initiatiefnemers vol overgave wordt gevolgd. Aan Clemens Volker, beleidsmedewerker van de gemeente Hof van Twente, was het vervolgens om de beoogde aanpassingen aan de infrastructuur toe te lichten. Rogier Fontijn vatte op zijn beurt de enorme slag die binnen de werkgroepen geslagen werd samen en maakte aannemelijk dat er een stevig fundament lag voor het sportpark. Voorzitter van de SBR, Huub Oonk, had tenslotte de schone taak om de toehoorders middels bouwtekeningen en impressies een concreet toekomstbeeld te verschaffen.

Na een korte pauze werden de aanwezigen uitgenodigd om specifieke informatie op te halen bij de specialisten die zich over de ruimte verdeeld hadden. Zo verzamelden veel buurtbewoners zich om de tafel waar de gemeente detailinformatie gaf over aanrijroutes en parkeerplaatsen. Clubleden waren op hun beurt meer geïnteresseerd in de details van de hal en de velden. Anderen verkozen het om hun visie op de informatie onder het genot van het een en ander te delen. En zo leek er niemand naar huis te gaan zonder een stuk wijzer te zijn dan bij binnenkomst. Waarmee de komst van Sportpark de Mors alweer een stuk dichterbij is.

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Uw bezoek aan Sportpark de Mors en Sportzaal Raesfelts is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)