Sporthal bijna dicht 15

Sporthal bijna dicht

08-07-2020

DELDEN – De bouw van Sporthal de Mors – het paradepaardje van het gelijknamige sportpark – gaat de laatste weken in razend tempo. Nadat enkele weken al bericht werd over een dak, wist de Twentse bouwcombinatie in no time wanden op te trekken, isolatiewaardes op te schroeven en zelfs de gevelpanelen al aan te brengen. Binnen strekten enkele tientallen vrijwilligers zich tot hun uiterste om met een duizelingwekkend aantal van 5000 dopjes plafondbouten af te doppen.

 

Het stalen skelet dat zich in juni oprichtte op De Mors, is inmiddels nauwelijks nog herkenbaar. Nog even en ook het gele isolatiemateriaal zal aan het oog onttrokken zijn. De aanblik wordt dan bepaald door het groene plaatstaal dat op zijn beurt gedeeltelijk bedekt zal worden met hout. Het enige wat er dan nog nodig is om de resterende gevelgaten te vullen is de levering van het glas. En met het transparante karakter dat Sporthal de Mors krijgt, zijn dat flinke oppervlaktes. Een mooie klus voor de experts.

Ruim veertig vrijwilligers maakten zich afgelopen zaterdag boos op hekken, struiken en dopjes. Vooral de dames en heren die zich over die doppen ontfermden leverden monnikenwerk. Duizenden bouten moesten bedekt worden om te voorkomen dat de ballen straks op hoogte zouden blijven steken. Een klusje voor lieden zónder hoogtevrees en mét doorzettingsvermogen. Toch was ook de hulp van hen die de woekerende heesters en misplaatste hekken te lijf gingen net zo welkom. Zowel het grondwerk, als ook de hoogteklus wordt eind augustus vervolgd.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich altijd opgeven bij de coördinatoren binnen hun verenigingen. Wanneer er van binding met een van de clubs geen sprake is, dan is aanmelden ook via sportparkdemors@gmail.com mogelijk. In de onderstaande galerij kan inspiratie worden opgedaan, met dank aan huisfotograaf Piet Brummer, die het bouwproces nauwgezet volgt en beeldig reconstrueert.

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Uw bezoek aan Sportpark de Mors en Sportzaal Raesfelts is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)