Voor het echie 5

Voor het echie

29-08-2021

DELDEN – Al ver voor de zomervakantie werd op Sportpark de Mors fanatiek gesport. Toen de coronaregels het maar enigszins toelieten was het gros van de clubleden immers niet meer te houden. Voor een viering was het destijds nog te vroeg, die volgde zaterdag jongstleden. Daarmee is Delden nu ook officieel een sportpark rijker.

Zoals het hoort, draaide het bij de opening van het Sportpark, maar om één ding: sporten. Het ochtendprogramma begon en eindigde met een gezamenlijke dans van Home of talents en Let’s move Delden. Tussenbeide gebeurde kon de jongere jeugd bij de open dag van de verenigingen kennismaken met alles wat De Mors aan beweging te bieden heeft. Van een van de vier balsporten tot taekwondo en van freerunning tot ballet, iedere vereniging liet zich van zijn beste kant zien. Dat gold zeker ook voor de buitenschoolse opvang van Partou en sportkantine De Finish, waar ook het inwendige kind niet vergeten werd.

Natuurlijk waren ook wat plichtplegingen onderdeel van de dag. Om 11:30 onthulde wethouder Harry Scholten in de aanwezigheid van zo’n 50 genodigden het kunstwerk Whooosh!, dat in opdracht van de Stichting Beeldende Kunst Hof van Twente op de parkeerplaats van het sportpark geplaatst was. Onder begeleiding van de muzikale noabers van Amicitia werd de mars naar het sportpark zelf ingezet en daar aangekomen openden Huub Oonk (voorzitter SBR) en wethouder Scholten met een kleurrijke ballenregen het park .

De ballenregen was een van de weinige buien die de wat frisse nazomerdag rijk was, al met al ideaal weer voor de sportende mens. Warm blijven lukte ook ’s middags immers prima, door de toernooitjes die door de oudere jeugd en (jong)volwassen werden afgewerkt, of door al het lekkers dat door vrijwilligers van De Finish en de aanwezige cateraars werd geboden. Voor vele bezoekers leverde de loterij ook al een warm gevoel op, plaatselijke ondernemers hadden een rijk palet aan prijzen ter beschikking gesteld. Zo werd in de vooravond een in allerlei opzichten memorabele dag afgesloten met volop sportief perspectief aan den einder.

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Uw bezoek aan Sportpark de Mors en Sportzaal Raesfelts is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)