Yes! Vier extra sportopties in Delden

Yes! Vier extra sportopties in Delden

29-01-2021

DELDEN – Een van de meest nadelige gevolgen van de geldende lockdown is dat er te weinig bewogen wordt, vooral voor kinderen is dat een groot gemis. Om straks sterker uit de crisis te komen wordt het mogelijk om in Delden het felbegeerde Nijntje beweegdiploma te halen. En ook daarna is er veel meer te doen: van turnen tot parcour/freerunning en trampolinespringen.

Naar aanleiding van een peiling van de Stichting Beheer Registergoederen worden deze nieuwe sporten opgestart in Delden. Specialisten uit Hengelo zullen in de gebleken behoefte voorzien en wekelijks lessen verzorgen in de vier disciplines. Zo kan ieder kind na een geestdodende coronatijd wekelijks zijn energie kwijt in ruil voor vaardigheden en souplesse. Uiteraard is ook het sociale aspect na al die schermtijd een verrijking.

Het Nijntje Beweegdiploma start als beweegprogramma voor kleuters. Uit onderzoek blijkt dat de uitdagende oefeningen ervoor te zorgen dat kinderen beter presteren, zowel in de sport als op school. Free-running, ook wel ‘parcour’, is overal razend populair onder vooral jongeren en kenmerkt zich door het gebruiken van elk obstakel als uitdagende hindernis. Er wordt een parcour-community in Delden opgericht om de waaghalzen goed te begeleiden. Turnen is niet voor niets een van de meest gekozen sporten van Nederland. Het wordt nodig tijd dat ook in Delden een turnschool gevestigd wordt voor de Epke Zonderlands en Sanne Wevers’ van stad, ambt en omstreken. Ten slotte is het springen van spannende saltovormen op de trampoline bijzonder in trek bij kinderen en jongeren en daarom zal ook daar les in worden gegeven.

Als de lockdown op tijd achter de rug is, zullen de lessen in de voorjaarsvakantie starten met een aftrap. Daarna zullen de lessen wekelijks worden verzorgd in sportzaal Raesfelt, die zich perfect leent voor deze activiteiten en met mooie materialen wordt verrijkt. Ook kunnen workshops en kinderfeestjes worden aangevraagd. Dagen en tijden worden binnenkort gecommuniceerd, maar ben je te nieuwsgierig om te wachten, wil je wachtlijsten voor zijn, of wil je helpen bij dit mooie initiatief? Whatsapp dan met 06-17020877, of zoek op Facebook.

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Uw bezoek aan Sportpark de Mors en Sportzaal Raesfelts is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)