Zwart komt, zwart gaat 4

Zwart komt, zwart gaat

24-08-2020

DELDEN – De bouwvakantie is nog niet  voorbij, of er wordt alweer gezwoegd op Sportpark de Mors. Tijdens het staartje van de langste hittegolf ooit wordt een klus geklaard die sowieso al het predicaat ‘heet’ verdient. Ruig materieel en dito ambachtslieden verwijderen daadkrachtig het asfalt waarop DHV tot voor kort handbalde. Niet veel later is het aan Deldens liefelijkste vrijwilligers om een volgend aandeel te leveren in de bouw van de nieuwe hal. Vooral ook door meters latten zwart te verven.

In een dag is de klus grotendeels geklaard. In alle vroegte al komen de vrachtwagens voorrijden die normaliter bij wegwerkzaamheden te bewonderen zijn. Ze zorgen ervoor dat een van de laatste zaken die nog aan het handbalverleden op De Mors doet denken, grondig van de kaart wordt geveegd. Zelfs de zolen van de handbaldames deden het asfalt nooit eerder zo dampen. Het helse lawaai, de indringende geur, ze zetten het oordeel dat over het handbalveld geveld wordt nog eens extra dramatisch aan en als aan het einde van de dag de rookwolken zijn opgetrokken, is er inderdaad nog maar weinig wat aan het roemruchte DHV-verleden doet denken. De grond lijkt echter rijp voor heel veel nieuwe hoogtepunten, verse herinneringen.

Nog geen week later wordt niet in de laatste plaats door de leden van de Deldense Handbalvereniging dan ook gewerkt aan een toekomst op diezelfde Mors. Samen met de collega-vrijwilligers van DEVOC, DKV Zwart Wit en SV Delden wordt de immense afdopklus – waarover een aantal weken geleden gerept werd – geklaard: op duizelingwekkende hoogte wordt het duizelingwekkende aantal van 15000 moeren afgedopt. Even indrukwekkend al is het aantal van 200 planken dat van een zwarte laklaag wordt voorzien.

De bezoekers die tijdens de open dag van de sportclubs de sporthal aandeden, zagen het al met eigen ogen: het gaat hard met de bouw. Een zaterdag als die van 22 augustus leert ook dat dat niet vanzelf gaat. Maar ook dat het allesbehalve vervelend hoeft te zijn om met een club van 30 vrijwilligers een aandeel te hebben in de bouw van Deldens nieuwe sporthuis. Wordt vervolgd, wees erbij.

Foto’s: Piet Brummer, Carmen Brinkcate en Robert-Jan van Harten

074-3767663 info@sbrdelden.nl
Uw bezoek aan Sportpark de Mors en Sportzaal Raesfelts is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)